Tomaten, nissen, rudolf

Jag skrev ju igår att jag var röd. Detta har inte blivit bättre idag. Tycker nästan det ser värre ut, men det kan beror på att jag i går kväll hade på mig ett antal lager foundation :) Men e la bara att slänga på lite idag med så att man ser respektabel ut. För det gör jag inte nu.
Ha en bra dag!

Födelsedag!

Idag e ingen vanlig dag för det e min födelsedag!! Wooohoo!
Dagen började med att jag klev upp kl 6 o pulsade igenom 30cm nysnö bort till gymmet o körde ett pass med snörena. Sen blev det en kvart i solariet, kan ju inte se ut som ett blekfett mongo på Hawaii :P
Efter det kom pappa o hämtade mig så fick jag mina presenter. Fick massa dollar av mor o far så nu är reskassan klar, hur bra som helst! Sen fick jag även en necessär med solskydd i resestorlek som pappa köpt helt själv, väldigt bra :) Han hade även fixat två matchande kepsar i rosa kamouflage som han tyckte att jag o Jessi skulle ha på resan. Haha så söt :) Så har lovat o ta bilder när vi har dom på. Fick även årets Blossa Glögg, Saffran. Luktar ljuvligt! Efter presentupppackningen fick jag frukost. Fil o ägg o macka o juice, nam nam. Avslutades med ett glas champange.
Vid lunch kom Josie o hämtade mig för det hemliga äventyret. Blev en tripp till Vattenpalatset i Vbg. Så där bjöd hon på lunch o vi gjorde ansiktsmasker, bastade o bubblade. Sen blev det ännu en tur i solariet, så nu e jag lite röd haha!
Så nu blir det till att fixa till sig o gå o få middag av pappa Berg o sen blir det lite party party med disco-tema :)
Kvällen låt enligt Josie:
Lena Philipsson – Dansa i neon
kvällens låt enligt mig:
Rick James – Super Freak eller
Generation Disco – Born To Be Alive

Mycket snö blir det...

Pratade precis med min vän Elin som kom hit från Sthlm idag (med en liten mellanlandning i Skara) I sthlm va det bara lite puder till snö medans Skara hade desto mer. Men så kom hon hit. Skrattade gott när hon berättade om hur det va att ta sig på buss, åka buss samt gå av buss med väska o hala skor :) O när hon kom hem va vägen upp till huset täckt av en snö, det gick ända upp till hennes höft. O bilen fick hon inte ut alls. Men jag förstår det. Ser hur bilarna ser ut här på gatan nedanför mig. Jag o Ronja va ute en sväng nu så jag tog några bilder så att folk som inte bor här förstår hur mycket snö som faktisk kommit här. Jag tror dom kallar det Vänersnö :)
försökte ta en bild med blixt, men det snöade för mycket mot en mörk bakgrund


ända upp till bänksitsarna


denna bilen kommer inte långt :)


ingen liten bil heller, utan en ganska stor Volvo



Possible Browser Hijack attempt?

Jag e änna lite nervös inför morgondagen :) Inte varje dag man blir ett helt år äldre! Men sitter o funderar på vad jag ska få i present av mina föräldrar. Dom har inte frågat mig vad jag vill ha o när jag sa att jag önskade mig bidrag till en systemkamera sa mamma blankt nej. Sa att jag kunde tänka mig ett Ps3 oxå men då bara tittade hon konstigt på mig.. Så nu kan man ju undra vad dom har hittat på.. Spännande :)
Sitter just nu med en uppgift till skolan som handlar om skadlig programvara på datorn. Ska kolla igenom en AdAware SE log o en Hijack this-log o identifiera vad för typ av saker programmen hittat, o sen skriva vad dom gör, hur man får dom på datorn, varför och hur dom gömmer sig på datorn. Lättare sagt än gjort. Shit va skit det finns, kommer ju aldrig våga installera ngt på datorn igen. Många av sakerna känner jag igen att jag haft problem med tidigare, innan jag skaffade ett ordentligt totalskydd för datorn, o då hade man inte en aning om det var pga att man hade skit i sin egen dator. Men man lär sig nya saker hela tiden, o det e väl det som e lite meningen med skolan :) Uppgiften ska iaf vara inne idag så jag känner att jag har lite bråttom. Internet är en stor plats att leta fakta på o mina klasskompisar som jag läser kursen ihop med har åkt till Egypten, så jag får klara ut det här bäst jag kan.
Annars idag har jag varit o storhandat. Blir ju kalas i dagarna två så blev 4 kassar mat och gott. Ska baka två olika kakor o göra lite plockmat. Så det ska bjudas på New York cheesecake med blåbär och pepparkaksbotten, på söndagen blir det vit chokladkladdkaka med varma hallon, , piroger med ost o skinka samt tacofärs, kycklingspett, quesadillas, tre olika dippsåser och morots- och gurkstavar på lördagen. Sen ska jag även fixa ihop en god fördrink till tjejerna, har bara inte kommit på vad det blir än. Har ju massa olika sprit, vin o cider hemma nu efter att pappa varit i Tyskland igen :) Så jag klarar mig igenom snöstormen, haha.
Oki nu ska jag sluta skratta åt mina egna dåliga skämt o försöka få klart den här uppgiften. Så kan jag ta en välförtjänt långhelg sen. (jag kommer att ignorera mina övriga skoluppgifter fram till nästa vecka)

På jakt

Jag önskade att en hare kunde attackera min hund så att hon skulle bli lite rädd för sånna istället för att vara rädd för kvistar o snöhögar... Skulle spara mitt hjärta ganska mycket.
Imorgon e det dagen innan. Massor att göra, plugga, städa, handla, träna. Se blir det en helg full av trevligheter :) Så nu blir det sängen så att jag orkar upp tidigt imorgon.
Party party!
Duck Sauce – Barbra Streisand - Radio Edit
man blir väldigt sugen på att åka till NY iaf :)



Det pirrar i....

Känner mig nervös, ledsen, irriterad, förväntansfull, stressad, trött, pigg o glad samtidigt. Många tankar som snurrar i huvudet, både bra och dåliga. Det läskiga e att kroppen reagerar väldigt på detta. Ni vet när man e nervös eller så för ngt o när man tänker på det så går det som ett sug genom magen. Så känner jag hela tiden nu, en känsla i magen. Men det börjar även sticka i ben o fötter samt att det känns som ett tryck över bröstet. Känns helt jättekonstigt :S Efter allt jag läst om hur stress påverkar kroppen vet jag att detta inte är hälsosamt alls... Går o väntar på att saker ska lugna ner sig men det kommer nya saker hela tiden. Nu är det ju som sagt inte bara dåliga saker utan faktiskt saker att se fram emot, men vissa av dessa saker e jag lite nervös inför. Ska antagligen inom några veckor åka o hälsa på några av min älskade Linköpingspojkar uppe i Sthlm o detta ser jag väldigt mycket fram emot men det pirrar allt lite i magen. Har ju inte sett dom på 3 år.. Sen att en av dom satte väldig press på mig häromdagen genom att planera o föreslå en massa saker gjorde ju inte saken bättre :)
.

kärlek till mina tomtenissar <3

Vissa...

Man måste ju bara älska vissa lärare =/ Lämnade ju igår en kompletterad hemtenta. Hade 11 dagar på mig att komplettera o det känns väldigt rimligt. Så idag hade jag fått svar från den ena läraren (är två på kursen där de hade ansvar för två frågor var av de jag kompletterade). På den ursprungliga tentan va det 6 frågor där det som överskrift på den 6e frågan stod; Detta är för er som INTE deltog med en artikelpresentation. Detta gjorde jag. Lämnade in en artikel som jag sammanfattat och kommenterat.
Så idag fick jag alltså svar från min ena lärare att mina frågor är godkända men att hon glömde (!) i de förra kommentarerna att säga att jag inte lämnat in uppgift 6b... Denna skulle man göra om man inte deltagit i diskussionerna kring artikelpresentationerna. Men eftersom det stod som överskrift att man inte skulle göra 6an om man lämnat in en artikel läste jag aldrig vidare i uppg. Så visst mitt fel att jag missade det, men kunde hon inte hört av sig tidigare o sagt detta! E 12 dagar sen jag fick min första feedback så nånggång under dessa dagar hade hon kunna skicka ett mail o sagt att hon "glömt" att säga att jag måste lämna in 6b oxå... Nu måste jag ju än en gång ta upp en kurs jag trodde var avslutad.  Blir så irriterad! Sen kan man ju tillägga att jag tycker att hon kräver väldigt mycket för att vara en 7,5p-kurs, men det e ju en annan historia...  Så bara att sätta sig o läsa o skriva lite mer. Blä!

Weekend away

Nu är jag hemma i min lägenhet igen efter en helg på Pensionat Lindbergh. Åkte dit i fredags för lite lunch o blev kvar hela helgen. Inte fel alls att få maten o efterrätten serverad plus fika på regelbunden basis. Passade bar oxå med en lugn helg efter denna veckan. Har känt mig trött o dte kan ju beror på att jag o Jessi tre ggr denna veckan varit på gymmet 06.15. I fredags testade vi ngt nytt, nämligen Record Training. Har egentligen ingen aning om vad det heter, men på sakerna stod det just Record training så nu får det heta så i detta inlägget. Det är iaf precis vad det låter som, man tränar med rep o snören. En ställning med tre sidor med snören som man kan ställa i olika höjd. Sen fäster man antingen handtag eller öglor i änden på snörena o så tränar man enbart med sin egen kropp som motstånd. Körde en övning när man har snörena ganska lågt ner o sticker in sina fötter i öglorna så att man står som i plankan. Sen tränar man genom att föra benen ut och in åt sidorna, som om man gjorde en snöängel med bara benen. Så sjukt jobbigt för mage och rygg. Har väldig träningsvärk i sidorna vilket jag inte haft på väldigt länge. Bra när övningarna även tar på nya ställen. Så detta ska vi testa mer av :)
Nu har jag iaf lämnat in min komplettering på hemtentan så nu ska jag njuta lite i soffan innan det e dags o sova så man orkar upp 05.55 imorgon. För sen e det annat plugg plus förberedelser inför en viss födelsedag som gäller.
Vill bjuda på en låt som jag hörde första gången i Linköping när jag bodde där. Va såå länge sen jag hörde den o häromdagen hittade jag den på Spotify, så då kom det lite minnen :)
Tyvärr kunde jag inte få in youtube-klippet här men här e länken till det :) http://www.youtube.com/watch?v=krXG307d4k8
Less Than Jake – The Science Of Selling Yourself Short

Skönheten ligger i betraktarens ögon

Har haft många bra tillfällen den senastetiden. tänkte nu sammanfatta dessa i ett gäng med bilder :)
Ett par dagar i London avslutade september

jag o min älskade i en klassisk pose, lekte lite för att göra den annorlunda :)

några av mina vackra vänner

jag är inte lika vacker ;)


på besök i Skåneland, en av världens sötaste ungar, Milian


jag o Martina på finsittning

jag o mina grimaser :)



Då kör vi igen då ;)

Har nog sagt det hundra ggr om, både här i bloggen o det verkliga livet; nu börjar det nya livet :) Ja men in fact, idag va det dags igen. Klockan ringde kl 05.45 o då va det upp o åka o träna med Jessi. Löpband och sen mage/rygg i gymmet stod på schemat. Va länge sen jag var i gymmet o har väl inte riktigt gnistan, men vet att när jag kommer igång o börjar känna att jag blir starkare så brukar det flyta på bra. Med det nya livet följer oxå en ny kost. Jag är u verkligen sämst på att äta ordentligt. Antingen så äter jag ingenting, eller så äter jag ingen mat utan godis eller så äter jag hur mycket som helst. När jag lagar blir det ju inte jätteonyttigt, men det e ju inte smalmat precis. Så ska försöka äta lite bättre iaf. Kanske inte så mycket eftere GI utan mer "vanlig" mat, med mer grönsaker o mindre feta såser. Jag har ju en otrolig craving efter creme fraiche ia alla dess former, med eller utan smak. Får ta o begränsa mitt intag av det framöver, haha. Så idag tog jag en bild på mig själv i underkläder (nej den kommer inte läggas ut här) Detta för att sen kunna jämföra vad som faktiskt hänt. Ska jag träna gym o bygga muskler o grejer kommer ju inte vikten vara rättvisande. Så nu testar vi ngt nytt. Är ju faktiskt bara lite mer än en månad kvar till Hawaii, så om jag ska komma nån vart med mitt mål är det verkligen hög tid att börja nu :)
Ska man träna e det bra med lite musik som man bli peppad av o just nu peppar jag med:
Robyn – Indestructible (Original Mix)

End of the world?!

Igår trodde jag att jag hade kortslutit min dator, sicken panik jag fick. Pratade i telefon o grejade med en usb-sladd som satt i datorn. Utan att tänka mig för så kom jag åt med den andra änden av sladden i ett annan usb-uttag på datorn. Då slocknade den o gick inte att starta. Haha svetten bara rann utefter ryggen :) Tog ut batteriet o sen startade den :) Har nog aldrig blivit så lättad i hela mitt liv.
Nu e det helg o jag ska jobba o plugga... Men på lördag blir det finmiddag, inte fel!
Keep on dancing!
HOFFMAESTRO – Round it Goes

Real life

Jag tycker det är lite läskigt att det finns jobb som jag kan söka. Alltså riktiga, seriösa jobb, som jag har kompetens för. Mamma ringde idag om att hon sett ett jobb på ett kärnkraftverk o när jag läste annonsen så e det precis min kunskap de söker. Det enda e väl att man inte har ngn arbetserfarenhet inom området, men det va inget krav bara en merit. Nu e jag ju inte klar förens till sommaren så antar att man inte är aktuell för jobbet ändå, men tänker iaf söka o se vad dom säger. Men iaf, hur läskigt är det inte att söka ett sån här jobb då?! Känner ju mig egentligen helt lost, men man måste ju jobba. O börja med att söka jobb som faktisk passar min utbildning är ju en bra start.
Nu blir det mat.

Snöstorm!

Då va det här då, det polska snöovädret som de varnat för i ett par dagar. Enligt min telefons vädertjänst (yr.no) skulle det komma ikväll, men nyheternas väder sa tisdag morgon o så blev det ju tydligen oxå. Jag var uppe ganska sent igår så när min mor ringde mig kl halv 10 låg jag fortf. o sov. Hon ringde för att kolla hur det var ute o eftersom jag har Ronja så trodde hon jag varit ute med henne. Men inte :) Så jag frågde lite yrvaket, e det snö ute? Hon sa bara; Ja, jag säger bara ja. Så jag tittade ut o möttes av ett riktigt vinterland. Dock inte den fina blåa himlen o solen som lyser på snökristallerna.. Nä det va vertikalt snöande o en jämngrå himmel. Men har man en liten vovvis måste man ut ändå, så det va bara att klä på sig långkallingar o vinterjacka o traska ut. Fick dock äntligen användning för min fina pälsmössa jag köpte i London. Den har inte riktigt känns nödvändig tidigare :)
Ronja va lite kluven inför snön. Hon verkade tycka det va roligt att springa o hoppa i den, men ganska snart rusade hon hem istället o ville in.
Här kommer lite bilder från morgonens promenad :)
Uuhh det blåser!
Full fart :)


Jessi ser du lilla bilen, körbar? ;)


me in my vinter outfit



I want you!

Jag sitter o försöker plugga, inlämning senast ikväll kl. 23, men stället blir det att jag funderar på vad jag vill ha, vem jag vill ha. Så dyker denna låten upp i spellistan o jag känner att Ja, sån ska han vara :) Har för några månader sen gjort ett inlägg om detta, läs det här.
Nu åter till funderingar kring ledarskap och hållbar arbetsmiljö.... Wiieee....

RSS 2.0