Fryyyyyyyser :(

Gött idag vaknade man upp till 16 grader i lägenheten! Fan få nog ta o ringa hyresvärden nån dag... I söndags fick jag ta fram vintertäcket för att inte frysa ihjäl på natten. När jag vaknade på morgonen var jag helt kall på huden, speciellt rumpan. Hade behövt min sked...
Har tre element och bara ett fungerande. De i köket har aldrig varit varmt, och det i vardagsrummet funkade förra året men uppenbarligen inte nu.. Sovrumselementet är ljummet ungefär. Brrr!
Men har en massa att fixa o stå i så har inte riktigt tid att sitta här (har dock legat i sängen i 1,5 timma sen klockan ringde ;) Så upp till en ny dag av möjligheter!

Please whisper to me the things you wanna feel

Could you whisper in my ear, the things you wanna feel. I'll give you anything to feel it comin' 
Do you wake up on your own and wonder where you are? You live with all your faults. 
I wanna wake up where you are, I won't say anything at all. So why don't you slide? 
Yeah we're gonna let it slide.
Don't you love the life you killed? The priest is on the phone, your father hit the wall, your ma disowned you. Don't suppose I'll ever know what it means to be a man. If there's something I can't change, I'll live around it. And I'll do anything you ever dreamed to be complete, little pieces of the nothing that fall. Oh May, put your arms around me, what you feel is what you are, and what you are is beautiful. Oh May, do you wanna get married or run away? Oh Oh Oh slide. Just slide between the sheets of all the beds you never knew, yeah slide. Why don't you slide into my room? Just slide into my room, and we'll run away, run away, run away.

The Goo Goo Dolls – Slide

Wunderbar!

Hade en helt underbart rolig kväll igår! Men har man längtat i två veckor e det kanske inte konstigt :D Planen var egentligen att gå ut o ta en öl på nått ställe, men under dagen fick jag idén att vi först kunde ta en drink hemma o sen gå vidare. En drink blev flera o flera drinkar blandat med dans och sång till alla tänkbara låtar. Fyra idioter kan ha sjukt kul iaf! :) Senare kom även mikaels kompis med flickvän förbi o festen trappades upp ett snäpp till. Underbara människor! Tillslut kom vi iaf iväg oss ut (efter att en gått hem pga av rädsla för bakfylla och en spytt i vasken) Kvällen mål var Stålverket (!) Jag var INTE inblandad i det beslutet och jag måste säga att det var lite konstigt att se sina gamla barndomsvänners mammor stå o hångla loss på dansgolvet, men musiken följde helt klart kvällens tema så med lite motvillighet erkänner jag att det var roligt :) Dock blev det en kort visit eftersom ställena stänger så förbannat tidigt. Så det blev mat på Sibylla o sen tillbaka hem till mig på efterfest. Eller ja fest o fest, blev lite soft musik o en massa snack. Paret drog hem vid 4-tiden men Mikael stannade kvar till 7, o vi satt o snacka om allt mellan himmel och jord. Fantastiskt! Så efter det blev det 5 timmars sömn o nu e jag nästan människa igen. 

Men nu blir det hem till mor o far för lite middag, gött o slippa laga själv idag :P

En dagen, o så andra dagen

Kvällen igår var lyckad! Massa folk kom det o det va grymt roligt att jobba. Kändes som om det inte fanns ngt igår som kunde förstöra den braiga dagen jag hade :) 
Idag är jag fortfarande på bra humör men jag e jobbigt trött... Satte mig ner här nu o kände att om jag skulle blunda skulle jag somna. Men bara att ta tag i sig själv och åka till jobbet :) Imorgon är jag ledig vilket ska bli otroligt skönt. Jobbar sen 6 dagar i rad. Kunde ha jobbat imorgon med men efter lite överväganden så tackade jag nej, palla jobba 12 dagar i rad :/ Nä någon måtta får det vara! 

Ikväll blir det lite god dricka med vänner, I love it! Slutar 5 (vilket bara händer en gång varannan vecka) så här ska firas :)

Idag tycker jag att alla ska ta o lyssna lite på den här låten: HOFFMAESTRO – Seize The Day Ut o fånga dagen med er!!

Happy feet

Idag är Caroline mighty lycklig! Har spenderat morgonen med att lyssna på Beach Boys o dansa runt i lägenheten. Underbar morgonsyssla! Men nu ska jag göra mig iordning och åka till jobbet. E supershopping ute på Överby idag så jobbar till 21-22 nångång. Hoppas på mycket folk!
Så vill bjuda på en annan bra låt att rocka loss till: Def Leppard – Pour Some Sugar On Me

Dumt

Såhär går det när man sover bort hela morgonen, helt omöjligt att somna. Men har haft en väldigt trevlig kväll med Mikael. Först massa roliga youtube-klipp, sen en tur till MackeDonken, sen lite biljard på Kåren och sist hem för lite soffhäng. Perfekt söndagkväll!
Imorgon ska jag försöka gå upp i någorlunda tid och ta mig en liten morgonpromenad. Dags att ta tag i det här igen. Har läst en massa artiklar om träning o kost nu för att motivera mig. Ska försöka att inte gå all in direkt, vet att jag aldrig kommer palla det. Så lite lagom sådär, för att man ska börja känna sig fräsch o pigg igen. Japp japp.
En klassiker! Boston – More Than A Feeling

E man ledig så e man

Vilken otroligt produktiv dag! Började med att jag sov till kvart i 11. Behövde nog det :) Då gick jag upp, tog med mitt täcke o la mig i soffan istället. Där kollade jag på två filmer i rad, plus att jag surfade lite på aftonbladet osv. klockan halv 4 kom jag på att jag hade tvättid kl 2, gick ner i källaren för att inse att tvättiden var kl 8... Så då fick jag boka tisdagmorgon istället :/ Tog en sväng runt i lägenheten och konstaterade att jag skulle behöva göra en insats. Satte på tvn och kollade på Extrema dieter på Kanal 5. Spelade lite Wordfeud. Fick sms av Mikael som skrev att han skulle komma hit om en stund, gick upp igen och plockade lite sporadiskt. Så nu sitter jag här i soffan igen och funderar på vad jag ska äta. Började morgonen (förmiddagen) med godis, till lunch blev det två choritzo med BBQ-sås. Kanske borde äta ngt mer... Herregud jag behöver lite rutin märker jag. 

Nä men ska nog gå på matjakt nu, innan jag äter upp allt godis o kommer må skit.

Musik

Musik för mig är nog det viktigaste. Musik sätter ord på mina tankar, sätter toner till mina känslor, får mig på bättre humör eller får mig att gråta när jag är ledsen. Jag skulle själv säga att jag har en väldigt blandad musiksmak. Jag gillar det mesta, utom kanske jazz, eller musik med saxofoner över lag. Nu drar jag inte ALLA saxofon låtar över en kant, men nästan :) Iaf, när jag va liten fanns det inga CD-skivor och absolut inga Mp3-filer eller Spotify. Då lyssnade man på kassetband och radio. När min farfar dog fick jag ärva en radio/kassetbandspelare. Det va en såndär som man ser i filmer från 80-talet där folket går runt med en stereo på axeln, typ en sån här. På den lyssnade jag på mina favoritlåtar - Lili & Susie – Oh Mama eller Anders Glenmark – Hon har blommor i sitt hår. En annan favorit var Chesney Hawkes – The One And Only och på det bandet fanns även Scorpions – Wind Of Change. Sicka klassiker. Från min bror fick jag höra att man måste lyssna på AC/DC så genom hans vinylskivor föddes intresset för hårdrock.
Men så kom då CD-spelaren. Tror att det var på min 11-årsdag som jag fick den. Då fick jag även skivan som är en klassiker för min generation, Absolut Dance 6. Där finns alla klassiker så som Rednex – Cotton Eye Joe, Mo-Do – Eins Zwei Polizei och Whigfield – Saturday Night mfl. Lite roligt är att jag var tvungen att googla skivan för att se vad som kom upp, och han inte mer än skriva in Absolut D innan förslaget på Absolut Dance 6 kom upp. Innebär väl att det är en välsökt skiva :) Men med CD'n öppnade sig ju en helt ny värld. Man kunde lyssna på en låt flera gånger utan att behöva spola tillbaka i ett halvår innan man kunde lyssna igen och man kunde hoppa fram och tillbaka som man ville. Dock måste jag säga att detta gjorde att man inte lyssnade på alla låtarna. Efter en lyssning av albumet så hade man sina favoriter och hoppade lätt över de andra. Det gjorde man inte med kassetten, då orkade man oftast inte spola så det va bara att lyssna på alla låtar :) CD'n höll i sig väldigt länge, hade även en övergångsperiod från kassettbandspelaren där jag spelade in låtar jag gillade från radion, så att jag kunde lyssna på dem när jag ville. Detta var när den kommerciella radion blev stor med NRJ och Rix FM. 1995 gick jag i 5an och vi var på läger på Vårhaga utanför Sjuntorp. Då hade Green Days Dookie varit ute i lite över ett år och den skivan spelades flitigt. Men just då lyssnade jag fortfarande på mina blandskivor och hade väl inte riktigt hittat min "smak".
Men så kom då 1998 och jag var på konfirmationsläger i Skållerud, Dalsland. 4 veckor ute i skogen :) Då lyssnade jag väldigt mycket på just Green Day, Bloodhound Gang och liknande. Tror att jag hade långlånat skivor från bibloteket över sommaren. I konfirmationspresent fick jag en resa till Detroit, USA , där jag hälsade på min bror. När jag kom dit hade Green Day precis släppt sitt album Nimrod. Satt uppe hela nätterna och lyssnade på det och tycker fortfarande 13 år efter att det är ett av de bästa albumen jag hört. Innan hade jag lyssnat endel på Offspring, speciellt deras album Ixnay on the hombre, så nu nån gång började jag väl inse att det var just punk/rock som var min "smak". I musiken i 8an (eller kanske 9an) gjorde jag ett arbete om låten The Offspring – Gone Away, om hur den låten satte ord till hur jag mådde och kände, vilket var ganska hemskt om man lyssnar på vad låten handlar om... 
Trots att jag nångång på högstadiet, ca 1998-99, började lyssna på mp3 så laddade man inte själv än. Nä då skrev man ner en lista på vilka låtar man ville ha o så lämnade  man dom till en skum kille på Sylte (bostadsområde i Thn) och så brände han ihop en CD med mp3'or. Hade man inte fyllt upp kapaciteten på skivan med sina val så fyllde han på med egna. Men den kunde man ju inte lyssna på på CD-spelaren utan då blev datorn viktig. Även om det nu gick att få tag i CD's fulla med flera hundra låtar så var fortfarande de köpta skivan viktig.  Så under de första åren av 2000-talet kom minidisken. Det var väl ingen jättehit men självklart hade jag en. Problemet var bara att jag inte kunde spela in på den från min CD-spelare eller dator. Så min dåvarande pojkvän fick hjälpa mig med detta. Så när jag köpte den för den stora summan av ca 3700 (fatta mycket pengar när man e 16) fick jag med 4 eller 5 diskar att spela in på. Tror att jag använde 3 av dessa. En av dessa bestod av Blink 182's album Enema of the State. Albumet kom mitt första år på gymnasiet, 1999, och jag och Rebecca lyssnade på det om och om igen. Så det var ett givet val när minidiskarna skulle fyllas. Dock strulade den här manicken en hel del så de tre skivor som jag spelade in när jag köpte den spelades aldrig över. Det var de tre jag hade så jag tröttnade ganska snabbt. Strax efter kom ADSL-uppkopplingen och det gick relativt snabbt (iaf med dåtidens mått mätt) att ladda ner en låt. Napster var banbrytande för fildelningen. Så efter början av 2000 hände det alltså inte alls speciellt mycket inom musiken. Tror att jag köpte min sista skiva 2004 och sen dess har jag laddat ner det jag velat lyssna på. 2005 köpte jag min första iPod. Det var en iPod mini turkosblå med 6 eller 8gb minne. Jag tyckte den var underbar! När det var så lätt att ladda ner musik så breddades också min musiksmak. Då laddade man ju oftast inte hem ett helt album utan valde ut de låtar man ville lyssna på och satte ihop en egen spellista. Hade en ganska jobbig period i mitt liv under den här perioden och lyssnade väldigt mycket på Lars Winnerbäck. Det förstärktes ju även av att jag då bodde i Linköping och där lyssnar alla på sin "son" :) vintern 2006 köpte jag min andra iPod Nano, en rosa  med 4gb minne. Den var med mig ända fram tills i vintras då jag köpte en ny när vi va på Hawaii.
Men som sagt sättet att lyssna på musik stod stilla väldigt länge, tills Spotify dök upp. Visst, när det blev olagligt att ladda ner så kunde man ju börja köpa låtar styckvis, men upplevde aldrig detta som ngn jättehit, iaf aldrig bland mina vänner. Jag var skeptisk till Spotify i början, varför vet jag inte, va väl mest bara nöjd med det sättet jag lyssnade på musik. Men så när jag väl skaffade det så var det inte svårt att bli frälst. När man som jag lyssnar på musik efter hur jag mår är det väldigt enkelt att söka upp en låt som passar. Älskar funktionen related artists, då kan man klicka på den o hitta gamla godingar eller upptäcka helt nya inom samma genre. Så för ca 2 månader sen skaffade jag Spotify Premium. Gjorde det mycket för att jag ville ha mina låtar in i iPoden, men det funkade inte riktigt som jag trodde. Men nu har jag det i mobilen istället och det är fantastiskt. Det enda negativa är att mobilen är väldigt mycket större och osmidigare att ta med sig när man ska ut o springa eller liknande, men funderar på att skaffa ett sånt där snyggt armband eller liknande :)

Vilket nostalgiskt (och långt!) inlägg detta blev :) Jag är iaf en periodare när det gäller musik. När jag tränade typ varje dag så var det mycket dunkmusik, eftersom det passar när man tränar, och nu det senaste har det varit mycket rock och punk. Personer som man umgås med påverkar väldigt mycket på vad jag lyssnar på. Tidigare pojkvänner har haft stort inflytade på min breda musiksmak. Det är ju dom som tvingat mig att lyssna på de dom lyssnar på och på så sätt fått mig att oxå gilla det. När jag bodde i Norge så lyssnade min dåvarande pojkvän i princip bara på rock, Rainbow var hans favoritgrupp. Det va han som fick mig att lyssna på Foo Fighters, så när han köpte albumet One By One gick det på repeat, även när han inte var hemma. Älskar fortfarande All My Life och Times Like These... Sen flyttade jag till Karlstad och lärde mig uppskatta U2 och Gang Starr, samt Da Buzz vilka fick in mig på det mer Dance-iga spåret :) Sen var det då dags för Linköping där jag första året färgades av Sara, min korridorgranne som älskade pop, så då blev det mycket sån musik. Sen var det Winnerbäckperioden med Vatten under broarna-albumet. Linkanperioden avslutades med en jäkla massa fest och musik så som Boten Anna och Laser Inc. – Det var en gång en fågel, året var 2007 och den musiken följde mig hela sommaren. 2008 fick jag tips av en kompis om gruppen Volbeat och kom så in i den rockiga perioden igen. Det är en grupp som jag ångrar så att jag inte åkte o såg när dom spelade på Sticky Fingers i dec 2008. Hade varit häftigt att de dom innan de blev så stora som de är nu... Ångrar även att jag inte var o såg Green Day på Ullevi förra sommaren... 

Aja nu har jag skrivit så länge och mycket att jag har skav på handleden efter att den hela tiden skrapar mot kanten på datorn. Så nu e det dags att sluta för kvällen. Är iaf väldigt sugen på att gå på konsert så om ngn har ngt tips så är det välkommet!
Ps. Är imponerad om du orkat läsa ända hit....





Kanske tittar för mycket på tv?

Shit vad jag e trött! Funderar på om det är på grund av den annalkande hösten/vintern. Sov ju iofs lite tvivelaktigt hela förra helgen o börja av veckan. Sen tog jag igen lite av det i onsdags, dock så va jag o Em ute en sväng i torsdags o när jag kom hem ville jag inte riktigt somna o trots detta vaknade jag halv 8... Så efter jobbet igår va jag ganska trött, men när jag väl kom hem så kunde jag ändå inte somna. Sen drömde jag en massa jobbigt så jag vaknade med att pulsen slog lite extra och jag hade en klump i magen. Tyvärr var klockan kvart över 6 sså jag ville inte riktigt gå upp då. Efter många om och men så somnade jag om o blev väck här nu för en stund sen med frågan om jag kunde komma tidigare till jobbet. Så mina enkla 3h jag egentligen tyckte var nog blev just 5... O ikväll ska jag vara chaufför så får se när man kommer i säng...
Har iaf väldigt mycket i mitt huvud igen. Drömmer en massa underligt, häromnatten drömde jag att folk va sjuka va nån zombieliknande sjukdom och man var tvungen att hugga huvudet av dom för att dom skulle dö och inte smitta en själv. Så jag sågade av huvudet på folk med en kniv... O för nån vecka sen drömde jag att det var en man som trakasserade mig o min familj, han stängde in oss i huset o vi fick inte göra ngt. Så fick jag tag i en pistol o skulle skjuta honom. Då visade det sig att det var en Soft Air-gun så han bara skrattade åt mig. Då tog jag tag i ngt som låg på diskbänken o slog ihjäl honom... Lite lätt destruktiv japp. Fast i båda fallen handlar det ju om att skydda mig från att själv bli dödad. Ngn som har en spännande teori om mina drömmar? :)

En låt som jag har kommit att tycka väldigt mycket om. Will Young – Jealousy - Moto Blanco Radio Mix Dock spelas den på jobbet så får se hur länge den finns med i playlisten...

Nu blir det till att klä på sig o åka till jobbet!

RSS 2.0