Ska bli mamma!

Har fått ett krav på en uppdatering här så det e väl bara att sätta igång. För hänt saker har det ju =)

I förrgår (tisdags) satte jag och Emelie oss i lånad bil o körde några mil norr ut på 45:an, mot Mellerud. Där skulle vi titta på en hundvalp jag var intresserad av. Hittade henne i en annons på Blocket o det va kärlek vid första ögonkastet. Feg som jag är så ringde jag inte samma dag som jag hittade henne, men kunde inte sluta tänka på henne. Så nästa dag tog jag mod till mig o ringde telefonnummret som stod. Men det enda som mötte mig var en röst som sa: Nummret går inte att nås förtillfället. Satan! Nu har hon stängt av mobilen för hon e så trött på alla som ringt trots att hon inte finns kvar! Det va min första tanke. Men skam den som ger sig. Så jag tänkte att ett försök till måste jag ju ge det. Så ca 20 min senare testade jag igen, o det gick fram signaler! Så svarade ägarinnan, och hon sa; visst hon finns kvar, men det är en annan tjej som ska komma o kolla imorgon. (Satan igen!) Men det är ju först till kvarn så kan du komma idag så e hon din. (Yes!) Så det va bara att fixa en bil och sällskap o efter några timmars mycket okoncentrerat tentaplugg bar det av. Resan kommer jag alltid minnas, den va hemsk. 45:an norrut är ingen höjdarväg, och den e ju inte bättre när det snöat en halvmeter. Sen va ju bilen lånad, så hade aldrig kört den tidigare = stor osäkerhet på bromsar och dyl. Lägg på lite mörker och sjukt dålig sikt. Men fram kom vi! O det va världens sötaste små valpar som mötte mig. Hela sex stycken små knytten låg i en låda o sov. Min bebis va minst av dem alla. Liten men tuff, brun och otroligt söt. Fick hålla henne o efter att ha slickat och nosat o busat så somnade hon gott i min hand. Vi satt där en timme och pratade med ägaren, fick träffa både mamman och pappan till valparna. Emelie blev såld på pappan som var väldens sällskapligaste Chihuahuahane. Men nu har ju Emelie redan en hund, och han va så där lagom glad när Emelie kom hem och luktade annan hund =)
Men iaf betalade handpenningen och kan nu inte förstå hur jag ska klara att vänta i fyra veckor på att hon ska komma hem. Men ska upp o hälsa på minst en gång till plus att jag får mms lite då och då.
Igår satt jag hela kvällen o läste om problem, tips och historier om valpar på olika forum. Börjar sakta sjukna in vad jag har gett mig in på, men känslan om att det är precis det här jag behöver och vill blir bara starkare.

Så nu går jag verkligen i väntans tider. Köpte en korg igår där det e tänkt att hon ska sova, tittade oxå på halsband, men hon e ju så liten o alla halsbanden så stora så det blev bara korgen. Har inte heller bestämt vad hon ska heta. Första tanlken när jag såg henne i annonsen var Chewbacca, för hon ser precis ut som honom i ansiktet, men när jag väl träffat henne och sett hur liten hon var så känns inte det lika passande längre. Så mamma föreslog Ronja eftersom hon är liten och tuff. När jag surfade runt lite igår fastnade jag för Nova eller Troja. Så nått av dom tre blir det nog, om ingen kan komma med ett bättre förslag? Vad tycker ni?
Kanske ska säga att hon är en blandning mellan Papillon och Chihuahua, så hon kommer alltså vara en väldigt liten hund. Men tuff, hon här den som alltid ligger överst i syskonhögen när dom sover, och hon hade inga problem med att attackera och bita i min hand.

Nu blir det lite avslutande tentaskrivande innan jag är ledig en vecka. Denna veckan ska ägnas åt att tvätta, städa, plocka bort de få julsaker jag har uppe och sen måla om köket. Det ska bli vitt istället för den hemska gröna som är där nu. Sååå bra!

RSS 2.0