En sån där dag...

Arg lessen besviken och irriterad är jag. Gillar inte när det visar sig att man inte kan lita på folk, eller lita kanske är fel ord, men när personen säger massa saker o sen inte kan stå upp för det, inte ens ge en förklaring på varför. Gillar inte när folk lägger sig i saker dom inte har att göra med. När folk försöker påverka mig och mina beslut på ett tråkigt sätt. Gillar helt enkelt inte när folk inte har ngn respekt för ens tid, ens planer, ens tankar eller ens åsikter. Gillar inte att behöva höra jobbiga saker som jag egentligen inte hade behövt höra. Onödigt pladder. Och jag gillar det absolut inte när såna här saker gäller olika personer, olika tillfällen och olika situationer. Då blir det för mycket att hantera. Så ikväll går jag och lägger mig ledsen, besviken, arg och irriterad. Kommer antagligen vakna på samma humör eftersom ingenting har ändrat sig till imorgon. Kommer även vakna med en jävla träningsvärk, vilken iofs är ngt positivt. Men just nu kan jag inte uppskatta det positiva. Skit.
Yes it is John Mayer – Heartbreak Warfare

Spring, bara spring

Det har varit vår i luften nu i två dagar. Visst det är fortfarande snö och is på backen o det är svinkallt ute, men i går kvittrade fåglarna när jag var ute och idag gick jag med jackan uppknäppt när jag gick hem från stan. Gick med solen i ansiktet och det var underbart! Det är fascinerande vad lite sol och värme kan göra för humöret! Blev lite inspirerad idag så bestämde mig för att göra lite vårfint i köket, inga mängder men lite småpyssel. Fixade ju sovrummet för ett tag sen så nu var det kökets tur. Nästa gång blir det vardagsrummet, som dock har fått sig lite småförändringar men det e inte klart. 
Skulle ha åkt till Sthlm i helgen men som JB brukar säga, vi krusar ingen, så det blev inte av. Lika bra det, Elin kommer till stan så ska styra upp en Finest-träff. 
Sen ska jag ladda inför nästa helgs Vasaloppsspinning. Var på spinning med bästa Loffe igår o det gick väldigt bra. Sen blev det styrka/balans/smidighet/cardio i dag på Functional Moves, riktigt jobbigt. Har börjat svettas som en hel karl, men dom säger ju att man svettas mer om man e vältränad så jag tror på den teorin :) Sen blir det lite blandad träning med innebandy, kettlebell mer spinning och ännu ett Tabata-pass. Har haft en liten dipp i träningen sen förra torsdagen då lunchspinningen gick riktigt dåligt, fick inte alls upp pulsen trots att jag tog i som aldrig förr. Kroppen orkade inte o så fort jag satte mig ner dippade den ner på under 60%. Svettades så mycket att det såg ut som om jag hällt en hel flaska vatten på golvet.. Men nu känns det bättre igen o jag e redo för lite mer träning. 

Men nu måste jag sova, är way past my bedtime o jag ska upp tidigt imorgon. Heldag i skolan med introduktion till kvalitativ metod. 

Adele – Rolling In The Deep - We could have had it all


Born this way

Jag tycker faktiskt att alla hjärtans-dag är en skitdag. På riktigt. Det är jobbigt att behöva se alla som lägger ut bilder på saker de fått, eller hur de hoppas att alla har en lika bra dag som de har med den de tycker om. Men alla har det inte "lika bra". För mig har det varit en vanlig dag. Jag gick upp imorse, jobbade lite, åkte hem o la mig i sängen o här har jag legat nu hela kvällen. Vet inte om det är för att det är måndag, för att jag har sovit dåligt inatt och hela helgen, för att jag jobbat eller kanske allt ihop på en och samma gång, men detta har varit en skittdag. Inte hela dan, mest de sista timmarna.
Jag har inte "firat" alla hjärtans dag på typ 7 år. Senast jag hade pojkvän var jag inte hemma, utan på andra sidan klotet. Jag har iofs inte velat göra nått av dagen heller, kan ju tycka att det inte ska behövas en speciell dag för att visa uppskattning och kärlek. Jag tror att det uppskattas mer om man gör det en annan dag, den 14 feb känns mer som en dag då väldigt många blir besvikna för att deras partner inte ger dom nallar, blommor och presenter. Och så ska det ju inte vara. Men iaf, uppenbarligen så tar jag åt mig av den här dan, och FB har ju som sagt inte gort det lättare med sina statusar och fotouppladdningar. Skönt iaf att jag har en person i mitt liv som talar om för mig att jag är älskad. Hon är långt bort men hon är den bästa jag har, så mycket kärlek till dig JB <3

I'm beautiful in my way
'cause god makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way
Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way

Lady Gaga – Born This Way

Spinning around!

Just nu känns det ungefär som om klockan är 4 på natten o jag ska iväg på en skidresa med skolan. Men klockan är faktiskt strax efter 7 (snart halv 8). Men somnade efter 2 inatt så har sovit lite mer än 4 timmar o känner mig därför ganska groggy. Men snart ska jag sätta på spinningcykeln o köra två timmar. Så ville komma upp o äta en ordentlig frukost senast 2h innan. Då får man sova lite färre timmar. Va ju inte så att jag kunde somna direkt när jag kom hem igår heller. Cyklade mellan 22-23 o var hemma strax innan 1. Men då var jag fortfarande ganska mycket uppe i varv o va inte alls sugen på att sova egentligen. Men idag blir det inte mycket till sömn, så fick ta de timmar jag fick inatt. Men detta är nått av det roligaste jag gjort så sova gör jag gladeligen en annan gång :D Mycket bra musik är det o det är underbart! Va lite orolig igår att det skulle bli jobbigt att köra 2 h på rad, men efter att ha kört min timma igår så kände jag att jag kunde fortsatt, och enligt resultatet ligger vi plus en massa så kan förhoppningsvis ta det lite lugnt :) Efter att Beccisen hade kört igår så låg vi faktiskt etta :) Väldigt bra!! 

Nu ska jag äta upp min frukost här o sen ge mig av bort igen.

Det snurrar i min skalle

Jag har så mycket texter och tankar och idéer i huvudet nu som måste komma ut. Vissa saker kommer att pubiceras här, medans vissa endast kommer vara för en persons ögon. Iaf så jobbar min hjärna på högvarv med dessa saker, ibland tänker jag så mycket att jag knappt hänger med. Får en idé, eller formulerar en mening i mitt huvud, men så ska jag försöka tänka samma tanke och vips så är den borta. Frustrerande. Har som tur börjat skriva ner en del saker med en gång eftersom jag vet hur glömsk jag är. Kunde inte ens komma ihåg att köpa sparris och äpplemos när jag va o handla, de två sakerna jag bestämt innan att jag faktiskt skulle köpa. Snurr. 

Imorgon är det så dags för den efterlängtade 24h-spinningen. Kör mitt första pass 22-23 imorgon, sent men ändå inte mitt i natten. Så jag har gott om tid att åka hem och sova o sen ladda om för mitt dubbelpass mellan 10-12 på lördag. Ska bli gött att testa på att köra två timmar på rad, längsta jag kört är ju 75min o det är ju ingen sträcka alls egentligen. Eftersom jag vill ha lite delmål så är mitt nästa mål att köra vasaloppsspinningen. Frågade hur man anmäler sig till det, o det kommer vara som ett vanligt pass, bokningsbart 5 dagar innan det är dags. Så ska se till att boka så snart biljetterna kommer ut. Vill inte missa detta :) Men nu efter helgen ska jag försöka variera min träning lite mer. Måste ha lite mer styrka varvat med konditionen. 

Chris Brown – Yeah 3x - Explicit Version Denna låten hoppas jag dom kommer spela under helgen, då kommer jag vara peppad till tusen!

Nu ska jag bara i några dagar till ignorera att vi fick ut en hemtenta igår. I kvantitativ metod, med Spss och regressionsanalys... 


Skit

Va på ett riktigt jävla skitpass ikväll. 75 min activio distans, men det funkade inte alls. Pulsen ville inte upp, tyckte att jag tog i, men hade nog ingen ork heller. Tyvärr var det oxå ett tråkigt pass med kass musik och dåligt med pepp från instruktören. Så fort jag satte mig ner så dök pulsen ner under 70% men när jag tog i kom jag aldrig över 80%. Riktigt riktigt irriterad var jag. Var på g att ta av mig bandet o lämna salen. Tråkigt att detta skulle vara sista passet innan fredag, men men, tror inte det ska vara så svårt att tagga till när det väl gäller. 
Ska jobba imorgon så nu får det allt bli sängen. Har varit lite dålig på att gå o lägga mig de senaste dagarna, har somnat sent trots att jag tänkt komma i säng tidigt. Men det blir några intensiva dagar framöver med antagligen ganska lite sömn, så lika bra att förbereda sig. Ska bara se klart på Mean Girls, riktig kvalitetsfilm :P

Insnowed :)

Jag känner att bloggen väldigt mycket det senaste har handlat om min träning, men sån är jag ganska ofta, ska det vara så ska det vara ordentligt. Kan lätt gå upp i saker när jag väl kommer in i det. Men idag tog jag en träningsfri dag. Va inte nå vidare sugen men hade kanske tänkt att gå på ett spinningpass ändå, men så ringde syrran o frågade om jag kunde hämta dem i Gbg så då såg jag en anledning att slippa :) Imorgon blir det inte heller nått för jag ska jobba, men måndagar e ingen favoritdag att träna ändå.
Nu är det mindre än en vecka kvar till 24h så nu blir det hårdkör i de sista dagarna o sen vila på torsdag. När detta är över blir det färre spinnigpass o lite mer blandning. Ska försöka börja springa oxå, men lovar inte för mycket. Måste dock sätta upp ett mål ganska nära i tid annars kan jag tappa motivationen ganska lätt. Närmast är ju Vårruset i maj o det känns som om det är för långt bort. Kanske satsar på Vasaloppsspinningen, då man spinner under tiden som folk kör Vasaloppet, o så visar dom det hela på storbild samt servar med blåbärssoppa och liknande. Får kolla upp detta... 
Iaf så var jag på spinningen i går morse. Vaknade av min granne ovanpå vid 7 o efter det kunde jag inte riktigt somna om så när klockan ringde var det ganska lätt att gå upp. Riktigt bra spinning oxå så det var klart värt att gå dit. Sen blev det en långpromenad hem till mor o Ronja, så jag fick allt min beskärda del av träning denna helgen iaf.

Här är en av mina favoritlåtar just nu: The Pusher – Blinded By The Dark



Vem behöver åldersnoja?!

Jag älskar verkligen ålder! Det är så himla roligt att gissa hur gamla folk är, och inte minst låta dem gissa hur gammal jag är. I förra veckan blev jag stoppad av en 3-försäljare som ville veta hur gammal min mobil var. Sen frågade han även hur gammal jag var. Kunde inte låta bli att låta honom gissa. Han svarade 89-90:a. :D När jag då sa att jag var för 83 blev han stum. Försökte stamma fram ngt men det gick inte. Hans kollega sa till honom att lägga ner eftersom han redan gjort bort sig. Så han hälsade en bra dag o sa hej då. Gick o skrattade för mig själv ganska länge efter detta. Inte så mycket kanske för att han trodde jag var så ung, utan mer för att han blev så chockad när jag sa hur gammal jag egentligen var. Så ikväll satte sig några killar vid vårat bort o jag o Lisa kunde inte låta bli att spekulera i hur gamla de var. Dom såg ut att vara i lite blandad ålder, men Lisa trodde på ungefär 19-20. Jag trodde på något äldre men var inte alls säker. Så var vi tvungna att fråga en av dom. Jag skulle gissat på att han var något år äldre än mig, han var 35. Då vart jag ganska chockad :) Sen två av dom andra då. Dom fick först gissa på min ålder, den ena sa att han trodde på 87:a, o den andre trodde på 90-91:a... Då var jag tvungen att asgarva lite :) Dom blev oxå ganska så ställda när jag sa hur gammal jag är. Så skulle jag gissa, den ena såg ganska ung ut så gissade på 87:a, den andre 85:a. Båda var som mig, så jag var inte jättelångt ute o cyklade. Men det är det här jag tycker är så intressant, ju äldre man blir, desto mindre roll spelar åldern. En kille på Hawaii ville inte säga hur gammal han var för att tyckte att det var oviktigt, bara en siffra. Jag är nog ganska villig att hålla med honom. Vi är väldigt låsta i åldersroller, iaf när vi definierar andra., och detta är ju faktiskt väldigt tråkigt. Bara för att man är en viss ålder ska man väl inte behöva vara på ett eller annat sätt. Eller vara mer eller mindre mogen (eller vad man nu tycker) för det har ju inte så mycket med ålder att göra. 

Nu sitter jag här mitt i natten o funderar på om jag ska träna imorgon eller inte. Va inte meningen att det skulle bli så här sent ikväll men lägger jag min nu orkar jag ju upp ändå. Vill väldigt gärna gå på passet oxå, eftersom han som har det är grym. Sätter nog klockan o orkar jag inte imorgon så orkar jag inte :)
Va ju på det här tabatapasset idag o det var väldigt speciellt. Först körde vi 6min uppvärming på ca 65-70%. Sen ökade vi lite till 75% o körde där i nästan 10 min. Sen va det dags för intervaller. 8st på 20sek med 10sek vila. Sen skulle vi ner på 75% igen o ligga där ett par minuter, och sist ett par minuter på 65% igen. Så var passet över ungefär när man var som mest sugen på att köra ett par låtar till. Men enligt den här japanen skulle det här va det absolut bästa sättet att kombinera explosivitet och uthållighet på samma gång, o jobbigt var det ju :) 
Håller på att sätta ihop musiken till mitt egna spinningpass nu. Får la använda det sen när jag börjar springa o sen när jag över inför Tjejvättern. 

Nä nu ska jag sova, vill träffa Loffe imorgon! Satsar på det, en resorb så är jag på banan igen :)


Lite mera träning på det kanske

Distansspinningen igår var underbar! Var activio så vi körde med pulsband. Efter två långa låtar uppvärmning skulle vi hitta den pulsen vi ville ligga o köra på hela passet. Valde ungefär 82-84% så där låg jag i nästan en timme. I slutet skulle vi öka ca 2 procent o jädrans va jobbigt det va. Men grymt kul, kände mig väldigt stark och motiverad. Fast när jag skulle cykla hem så var det motvind plus att det e bara högsta växeln som fungerar så då var benen inte så kaxiga :) 
Idag jobbade jag först 9h innan det var dags för innebandy igen. Blev ju inget av det förra veckan eftersom vi var för få. Dock var jag väldigt klantig och glömde klubban hemma :/ Men vi fick köra med byten så jag kunde låna de andras klubbor när det va dax. Men vi började med styrkeövningar o körde utfall och då kände jag verkligen av mina stackars lår. Sen när vi körde match så ville dom inte riktigt följa med mig i alla vändningar och ruscher. Men imorgon blir det nya tag på cykeln då det vankas AfterWork-pass, nämligen Aktivio Tabata som är döpt efter en japan som forskat i det här med musklers syreupptagning. "Passet vänder sig till dom som är vana vid intervallträning. ...en högintensiv intervallträningsform som ligger under träningsformen H.I.T – High Intensity Training." Citerat från mitt gyms hemsida. Ska bli riktigt roligt att testa på. Dessa passen körs bara en gång i månaden och det är alltid olika typer, förra månaden var de Ultimate Fighting till exempel. Efteråt blir det ut o spana in den "riktiga" AfterWorken. Men ingen alkohol inte, ska upp o köra morgonspinningen på lördag. Det är med min favorit Loffe, han vars låtar jag sjunger med i ;)

Imorgon ska jag till skolan och lyssna på Alex Schulman och skapa egna tankar och uppfattningar om honom. Bekräfta eller förkasta sina fördomar, det är frågan. Men nu ska jag gå o lägga mig.

How to satisfy

Gillar inte när filmer slutar lite sorgligt och ofärdigt. Samtidigt gillar jag inte alltid filmer med lyckliga slut. Varför är man aldrig nöjd?! Kollade precis på Snabba Cash, ja jag har inte sett den förrän nu, o tyckte väl att den var sådär. Va ett tag sen jag läste boken men det tyckte jag var väldigt bra. Men minns inte att det slutade sådär. Inte exakt iaf. Dock kollade jag häromdagen på Love and other drugs o den va jättebra! Lite gråt, lite skratt, lite allt möjligt. Sen e ju Jake väldigt het :)

Idag va det spinning igen, behövdes efter en onyttig helg. Dock kände jga mig lite seg o kom inte igång förens på slutet. Lisa sänkte sin maxpuls med typ 20 steg som hon låg o körde på 99% på slutet. Men då kräktes hon nästan, haha. Jag kom iaf upp på 89% o körde ett tag men då tyckte jag det var jobbigt. Inget vidare roligt pass egentligen, bara 3 bra låtar på 1h och han va lite dålig på att peppa. Kanske därför jag var lite seg :) Pulsen kom upp ordentligt på de bra låtarna så det visar väl hur viktig musiken är, iaf för mig. Förra tisdagen va den en annan kille som hade passet, har kört med honom förut och han e grym. Han hade bara bra låtar, satt o körde skiten ur mig själv och sjöng med i alla :)

En låt som var grym att få upp pulsen till var denna: Green Day – ¡Viva La Gloria! Börjar lite lugnt o fint sen kör den på i ett ordentligt tempo. Perfekt för intervaller :) Imorgon har jag bokat ett 75min distanspass. Måste testa lite uthållighet. Ska bli gött att testa hur mycket man pallar, ska ev köra 2h på rad på 24h's. Men vem klagar :D
Nu måste jag sova. Tänkte försöka vara lite duktig innan skolan imorgon. Ska ha Spss-övning om index, validitet och realibilitet, woohoo....



RSS 2.0