En vanlig dag så där

Va iväg på lite mysig tjejkväll igår. Jag o Gunilla hade köpt massa gott att äta. En micropizza, kalaspuffar o mjölk plus chips. Testa några nya, chakalakachips, med smak av Sydafrika. Inte så vidare värst goda, tappade smaken direkt. Nä tacka vet jag salt och vinäger!
Slutade jobbet tidigt, helt underbart! Så shoppade lite igår efteråt (va hände med att spara egentligen?!) Blev lite kläder på rean från jobbet, ett par skor (för det hade jag ju inga innan, nä för de svarta sneakersarna jag har knarrar när jag går, så köpte ett par svarta converse-rip offs) en mascara och en svart spetsbody. Sjukt het. Måste bara ha ätit lite mindre än vad jag gjorde igår när jag har den på mig. Såg sjukt gravid ut....
Börjar inte jobba förens kl 2 idag så tänkte ta mig upp ur sängen alldeles strax o städa. Det är väldigt välbehövligt. Men känns som om jag bara jobbar o sover typ så jag väntar på att tiden ska gå o jag ska sluta jobba för sommaren. Men jag har ju faktiskt tid, behöver ju inte ligga i sängen till ett som jag brukar göra.
Saker går i ett nu känns det som. Så for jag inte jobbar har jag ngt planerat. Jättekul är det ju, men jag är inte riktigt van, brukar ju annars ha massa tid med bara mig själv, mina filmer, serier och musik. Men det är väl bara att vänja sig, real life är ju såhär. O inte klagar jag heller, alltid trevligt med saker att göra. De stunderna jag har varit hemma själv har jag blitt uttråkad så har väl kanske redan vant mig.....
Nä nu blir det till att gå upp o ta tag i dagen. Sätta på musik i högtalarna o bara köra!
Min favorit just nu är denna:
Alexandra Burke Feat. Pitbull – All Night Long - Single Version

Snart kör vi!

Ja det e ju som sagt snart dags att dra igång med projekt-komma-i-mitt-livs-form, och jag förbereder mig inför detta med att surfa runt lite o få lite tips o trix.
Ikväll hittade jag tips för tat hålla motivationen uppe o dessa är:

1. Ha ett tydligt, tidsbestämt mål med träningen och kosten – det är jätteviktigt.

Målet är ju Hawaii, mycket bikini blir det ju där. Plus surf o andra aktiviteter så det gäller att ha en kropp som orkar.

 

2. Använd en eller flera målbilder, till exempel en bild på någon vars kropp du beundrar. Anders val var bilden på Brad Bitt i Fight club.

Googlade vältränad o en va de första bilderna som dök upp var Jillian Michaels o kunde faktiskt inte hitta en snyggare kropp så hon får det bli. Här vet man ju att det inte e så mycket retuscherat heller =)

 

3. Träna tillsammans med någon. Bäst är om du kan ta hjälp av en personlig tränare.

Personlig tränare har jag ingen, men en träningskompis, Jessica!

 

4. Planera.

Min svaga sida. Men jag ska göra mitt bästa, här får Jessica komma in i bilden igen =)

 

5. Ät! Du ska inte svälta, då är det nästan omöjligt att klara målet och dessutom är det inte hälsosamt.

Hänger väl ihop lite med planeringen, jag har en tendens att äta lite för sällan o då kommer det där suget igen... Planera får bli mitt mantra.

 

6. Förbered omgivningen så att de vet vad du går igenom.

Ja ni läser ju här nu, så bara att stötta mig så gott ni kan! :D

 

 

Nu kommer snart min pojk hit så måste ta tag i lite undanplockning av kläder...

 

Sjukt bra låt!

 

 

Those Dancing Days – Hitten

Dum av dig (av mig)

Jag har gjort det klassiska Caroline-misstaget, varit alldeles för nyfiken för mitt eget bästa. Internet lämnar väldigt mycket spår o det är lätt att hitta saker som man egentligen inte vill hitta, eller som vore bäst om man inte fick reda på. Samtidigt kan det ibland visa en saker som gör att man inte tycker att andra saker är så jobbiga... Kryptisk, jo du :) Men kan säga såhär, efter lite surfande själv, egna antaganden, info från en källa och sist lite mer surfande så kunde jag hitta information om en person jag egentligen inte ville hitta. Men jag är den jag är så kunde inte låta bli. Först va det mest jobbigt, men efter att sett personen "live" (på en video) så tyckte jag mest att den verkade löjlig o störig. Kan dock vara min subjektivitet som talar, personen är säkert en jättebra människa egentligen..
Funderar väldig mycket idag. Hade en dröm häromnatten som jagar mig lite. Den var så verklig så det va svårt att släppa den när jag vaknade. O nu här på morgonen efter allt så spökar den igen. Men så är det när jag känner mig osäker och sårbar, då kommer allt negativt fram. Jag är inte ledsen eller så, bara lite vingklippt. Men som vanligt funderar jag förmycket. Gunilla (som äntligen är hemma efter en vecka på Kreta) får ta mycket av mina tankar nu o hon gör verkligen sitt bästa för att få mig att fundera mindre, ta åt mig av det positiva och komma med uppmuntrande saker. Men hatar att vara sårbar...
Daniel Adams-Ray – Dum av dig
För jag blir så Dum av dig
Säg bara till när var hur
Visst det är väl dumt av mig
Men jag blir som blind, jag blir som stum
Jag borde nog lugna mig
Dom kommer döma mig
Du lär väl lämna snart och här står jag kvar
För jag blir så dum av dig


Äntligen!

Idag fick jag lön, det  var väldigt välbehövligt :) 13kr hade jag på kontot igår. Men så går det när man hade en inkomst på 600 föregående löning... Men nu e jag back on track, fick tom mer än jag trodde för semesterersättningen kom oxå idag, sjukt bra. Men nu ska här sparas. Eller ja, ska köpa lite kläder o grejer idag tänkte jag =)
Ikväll blir det ut till sommarstugan för o fira helg. Ska försöka få till o köra lite wakeboard oxå, inte fel. Mor sa ngt om att det va många maneter nu så får bli våtdräkt på. Ganska gött iofs, flyter man lätt.
Nä så nu får det bli till att gå upp, göra sig iordning o packa. Igår låg jag i sängen till nästan 1, började jobba 2 :) Men få bli ändring på detta nu! Måste ju hinna shoppa innan jobbet :)

Nya tag får det bli!

Då har jag 5 månader på mig att komma i min bästa form någonsin. Så här ska tränas och ätas rätt. Som vanligt får det bli GI när det gäller maten. Det är en metod jag vet funkar och som jag mår bra av. En gång i veckan får jag unna mig annat, om jag vill. Planen är att träna minst 3 ggr i veckan plus ett antal promenader. Ska försöka komma igång så snart som möjligt, känns smartast eftersom jag nu inte har möjlighet att gå på massa pass eftersom jag jobbar när passen körs på Plus, så det får bli promenader. Eftersom man i början av GI bara ska köra lågintensiv träning så passar det bra. Får fundera på om jag ska köpa ngt slags tillskott, men äter jag som jag borde så ska det inte behövas, planen är ju inte att bygga en massa muskelmassa, utan slimma upp kroppen med mer definierade muskler o mindre underhudsfett. Eftersom jag vet att jag har lätt för att bygga muskler o bli "biffig" så kommer jag inte satsa på så mycket styrketräning. De ggr det sker får det bli lätta vikter och många repetitioner. Den träningen jag kommer satsa på får bli spinning, balans, kettlebell, vattenstyrka och boxing. Ev lite core ibland oxå, men den träningen kan jag fixa hemma om det behövs. :)
Sen har vi det här med alkoholen då. Som alla (iaf de flesta) vet innehåller alkohol massa dåliga kolhydrater o bör därför drickas med måtta. Så det är väl det jag får göra helt enkelt. Så det där med att festa varje helg (som det nästan blivit det senaste) får det vara slut med.
Japp men då e det väl bara att köra då! Återkommer när jag satt igång ;)
Så nu får det vara slut på sånt här ;)



Gunilla o partykorven!


mmm dricka i finglas


puss på bästa tjejen


hmm ja finns många anledningar att inte dricka..



Here we come!

Efter många om och men är resan äntligen bokad o betald!
Hawaii here we come!
staying here
seeing this
buying this
enjoying this
waving this
dancing this
maby doing this
and trying to find the green room

Kanske bara lite skugga nu?

Har inte hunnit känna efter så mycket, men idag känns det iaf som om det e bättre. Så nu blir det att hoppa in i duschen, klä på sig, jobba några timmar o ikväll är det brännboll med brudarna! Jag gillar tisdagar, det e bra dagar. Får väl skylla gårdagen på en försenad söndagsångest, eller bara vanlig måndagsångest, finns ju sån med.
Ja för idag känner jag att jag inte behöver tänka så mycket, bara go with the flow lixom :)


Queens Of The Stone Age – Go With The Flow


Livet från den mörka sidan

Ibland har man bra dagar, men ibland har man sämre. Idag, eller kvällen rättare sagt, har varit en lite sämre dag. Många tankar som spökat i huvudet. Jag har en tendens att tänka för mycket, överanalysera allt och lägga in för många värderingar i saker. Jag tänker längre än man kan föreställa sig och detta orsakar alldeles för mycket ångest. Men jag måste ta itu med mina känslor, jag måste prata högt om dom, annas skulle jag bli galen o gå ner mig i träsket igen. Så jag tog en prom två kvarter bort till Gunilla och pratade av mig en sväng. Kändes iaf lite bättre när jag gick hemåt igen, men när jag väl kom till mit hus så fortsatte jag gå. Kände inte att jag skulle klara av o sitta hemma. Så mina ben tog mig runt slussarna, en promenad på ungefär en timma. Va väldigt skönt att bara gå o lyssna på musik. Spelades ett helt gäng låtar som satte ord på mina känslor och tankar.

Jag är dock inte deppig. Ingenting negativt har hänt, utan det e väl snarare tvärtom. Men jag e väl rädd. Rädd för att involvera mig, för att bli sårad, för att behöva börja om på noll igen. Så jag försöker skydda mig själv men blir mest förvirrad av mina dubbla känslor.

Ska tillägga att mitt låga humör började med min mor. I fredgas lånade vi deras kök o altan för ite fredagsmys och idag ringde hon o skällde ut mig efter noter eftersom vi visst råkat glömma stänga altandörren. Så där hade den stått vidöppen ett par dagar.. Visst förstår att hon inte var så glad över det men man behöver ju inte kalla mig massa fula ord o skrika o gapa, det gör väl ingenting bättre.

Men efter lite deep talk med Gunilla, en lång promenad, och en hel del smsande så  känns allt väldigt mycket bättre. Vet att vissa säger att man inte ska behöva bekräftelse från andra, men jag jag tror inte på det. Jag behöver iaf det vid vissa tillfällen, speciellt tillfällen som idag.

Så idag kommer jag inte bjuda på en låt utan på flera stycken. låtar som idag påverkat mig på olika sätt.
o som jag hörde under min promenad och som jag lyssnat på här hemma nu..

1. Lady Gaga – Paparazzi (en låt så påminner som gamla tider, en tid när min framtid såg helt annorlunda ut)
2. Pink - Don't let me get me (precis så som jag kände under min promenad)
3. Katy Perry – Hot N Cold ( "got a case of a love bipolar" så känner jag mig ibland)
3. Patrik Isaksson – Hos Dig Är Jag Underbar ("när rädslan tar vid, när rädslan förstår mig mer")
4. Taio Cruz – Break Your Heart (en till låt som sätter ord på den jag känner att jag är)

Avslutade kvällen med världens bästa Lasse
5. Lars Winnerbäck – Åt samma håll (det jag borde fokusera på)



två sidor, två delar


Mer lockande saker

Då har jag äntligen lite tid vid min älskade dator :P ä då, det har inte gått ngn nöd på mig, har ju kunnat kolla fb i mobilen :) Men bloggen har fått lida lite pga de senaste dagarnas aktiviteter. Men jag ska inte klaga alls, har haft några väldigt bra dagar. Solat (inget bad) myst, jobbat, parmiddag o lite mera mys. Mys är en bra ursäkt för att inte blogga :)

Nu är jag hemma från dagens jobb, sen lite sol på älvhögsborg o sist en glass på torget. Så blir det till att lägga in några cider i frysen, hoppa in i duschen, klä på sig o sen njuta av den goda drycken på balkongen. Lisa kommer o joinar mig en stund. Sen ska vi ner på stan o käka med Jessi o Beccisen. Kan bli hur bra som helst.
Känner mig sjukt positiv o på bra humör, tom så bra att jag tackade ja till att jobba ett par timmar imorgon. Så nu ska jag jobba 7 dagar på rad. Men men, kan bli ett par bra resor i höst med dom pengarna :P

Kyss till er alla!

RSS 2.0